Robert Browning

De vreo 6-7 ani am început să folosesc zilnic, în activitatea mea, citatele motivaţionale. Nu ştiu de unde afinitatea mea pentru ele, dar  îmi dau o stare de bine, un început frumos al zilei.

Şi tot timpul le căutam pe internet, le scriam în agende pe cele care îmi plăceau mai mult şi am adunat o colecţie frumoasă.

Anul acesta, într-o librărie de cartier, mi s-a lipit de mâna un calendar cu citate despre a spune DA vieţii pe care îl păstrez pe birou, la serviciu. Tare mult îmi plac citatele din el, am un surâs pe chip pe tot parcursul zilei.

Şi ziua de azi nu face excepţie. Tocmai azi, când aveam mare nevoie de sprijin moral, am găsit pe calendar mesajul de mai jos:

“Crezul meu este acesta: Fericirea este singurul lucru pe care îl ai. Locul unde să fii fericit este aici. Timpul ca sa fii fericit este acum.”

Citatul îi aparţine lui Robert Green Ingersoll.

A picat fix când trebuia să mi se amintească ce am învăţat de la educaţia ontologică-viaţa se trăieşte la timpul prezent. Contează acum şi aici pentru că asta e tot ce avem. Dacă trăim prea mult în trecut suntem plini de ranchiună şi regrete.  Dacă ne ducem prea mult în viitor, adică: merg in excursia aia după ce achit ratele, merg la cursurile de dans după ce slăbesc- ratăm insăşi viaţa.

Aşadar, să trăim viaţa acum şi aici!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *