Nu știu alții cum sunt 🙂 dar eu am boala pe unghii. În sensul că îmi place sa le vad curate și îngrijite. Tot timpul. Indiferent de stare. Și pentru ca îmi plac frumoase, am dezvoltat o pasiune pentru manichiură.

Am încercat mai multe tipuri de manichiură de-a lungul timpului: umedă, dry, combi, cu gel, semipermanenta cam tot ce e în industrie acum. Și odată cu stilul de manichiură am întâlnit tot atâtea manichiuriste. Fiecare cu stilul și experiența ei.

Cea mai traumatizanta întâlnire cu o manichiurista a fost odată, când, acea tanti a reușit sa îmi dea sângele la 7 degete din 10. A fost groaznic și de atunci am prins teamă de manichiura de salon.

Așa că am început sa mi le îngrijesc singura acasă. Asta a durat cam un an, dar ajunsesem sa le am date doar cu lac incolor din cauza faptului ca nu aveam timp și mi le făceam pe fuga, iar lacul incolor se așează cel mai ușor pe unghie.

Tot plangandu-ma că m-am săturat de unghii transparente, o prietena mi-a recomandat-o pe Livia. Și a fost lozul câștigător pentru mine și unghiile mele. Livia a început sa îmi curețe cuticula cu freza și forfecuta și nu m-a ciupit deloc și am prins încredere din nou.

Cu Livia am avut curaj sa încerc manichiura tehnica cu gel sau oja semipermanenta. Și m-am îndrăgostit. Și am început sa caut tot mai multă informație despre acest tip de manichiură și așa am aflat despre fete extraordinare și modele inedite.

Am aflat ca, dacă tehniciana face cursuri de perfecționare continuu și nu se plafonează, poate realiza o manichiură cu gel ce nici nu zici ca nu e cu oja simplă.

Cum am dezvoltat o pasiune pentru manichiura tehnică, anul acesta am hotărât sa ma calific în acest domeniu. A fost pariul meu cu mine ca pot face și altceva, mai ales ca îmi place, și l-am câștigat. Va vine sa credeți ca unghiile din fotografie sunt făcute de mine? Ei, sa credeți!

Am pus pentru prima data măna pe pensula de gel anul acesta la curs. Și, deși mai am multe de învățat, ma declar mulțumită ca pot realiza o astfel de manichiură. Mi-am dovedit ca pot oricând sa plec din multinationala în care lucrez de 14 ani și sa-mi transform pasiunea în afacere. Indiferent de pasiune, manichiura tehnica e doar una dintre ele. Mi-am demonstrat ca puterea sta în mine și în încrederea ca pot face orice și nu se termină viața cu jobul actual.

Va mai arat câteva manichiuri executate de mine la cursul de bază, nu de alta, dar chiar sunt mândră ca pot realiza așa minunății.

Vă salut cu drag,

Siminna

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *