Pentru ca aveam cateva mere ratacite prin bucatarie care incepusera sa dea in putregai, m-am apucat sa fac o placinta cu mere. Bucuria Ericai 🙂 Bineinteles ca am facut-o impreuna, ca de fiecare data cand fac ceva dulce si bebita mea e acasa.

La noi in casa se mananca foarte multa placinta cu mere, e ceva de genul cand nu am chef sa fac ceva cu crema, familionul spune ”baga o placinta” si bag cum nu bag eu.

Sa  nu mai lungim vorba va scriu mai jos reteta de placinta careia eu i-am ramas fidela, dupa mai multe incercari si cautari de foi fragede. Am reteta de la mama mea, care o are de la o prietena si tot asa. E ceva foarte simplu.

Pentru foi:

  • O cana de apa minerala
  • O cana de zahar
  • O cana de ulei
  • 2 cani de faina
  • Sare, estente
  • Un plic de praf de copt

Se amesteca ingredientele si se framana un aluat omogen. Nu se framanta foarte mult. Lasam aluatul la rece pana pregatim merele.

Curatam merele (10-15 mere), le dam pe razatoare si le punem la calit cu zahar dupa gust si, un mic truc, o lingura de ulei. Nu mai stiu unde am citit de ulei in merele calite, dar mie imi place sa-l folosesc asa deoarece face ca merele sa fie cremoase si sa nu iasa dintre foi cand muscam din bucata de placinta. Adaugam in mere esenta de rom, scortisoara si orice alta aroma va place.

Dupa ce merele s-au racit se scoate aluatul de la rece si intindem 2 foi intre care vom aseaza merele calite. Inainte de a introduce tava la cuptor, intepam placinta cu furculita din loc in loc.

Eu am copt placinta cam 40 de minute la 180 de grade in cuptor fara ventilatie. Coc placinta fara ventilatie pentru ca atunci cand dau drumul ventilatorului mi se pare ca se usuca prea tare aluatul, pitici de-ai mei 🙂

Am this is that! Apoi se mananca cu mare pofta calda, rece sau cum vreti voi.

Nu-i asa ca e cea mai simpla reteta de placinta pe care o stiti?

Pofta buna!!

p.s. Am sa revin cu un update in care sa inserez poze si din timpul facerii acestei placinte, m-am gandit sa public reteta abia a doua zi asa ca am doar rezultatul cu produsul finit.

sectiune

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *