Experiențele cu șofatul țin de plăcerea cu care conduci, experiența pe care o ai, dar și de talentul cu care ai fost înzestrat. Multă vreme, după ce am luat permisul de conducere, am crezut că eu nu am talent la condus.

În comparație cu soțul meu, care conducea deja de zece ani când am luat eu carnetul, era firesc să mă consider așa. Din cauza asta nici nu-mi venea să iau mașina prea des. Apoi mi s-a dat mașină de serviciu și a trebuit să conduc zilnic.

Așa bine mi-a prins acea mașină! Am reușit să-mi inving multe frici și asta m-a ajutat să capăt experiență. Singura teamă ce răamăsese totuși, era să ies din oraș. Asta pentru că nu cunoșteam traseul, orașele străine și nu aveam încă incredere că mă pot orienta pe un traseu nou.

Și cum atunci când singur nu te urnești și vine Universul și-ți dă un șut în dos, așa mi s-a întâmplat și mie. A trebuit să mergem într-un team-building la Sinaia. Oraș situat la o distanță de aproximativ 150km față de orașul meu. Și a trebuit să conduc eu și ce credeți? Mi-a ieșit extraordinar de bine.

Copilotul meu, tehnologia

Recunosc cu mâna pe inimă că dacă nu era tehnologia asta inovativă, nu aveam curaj să mă aventurez la drum. Astfel, am cumpărat un suport de telefon pe care l-am atașat pe grilajul de ventilație al mașinii.

Am accesat meniul „hărți” al telefonului, am ales destinația dorită și am pornit la drum. La sfatul soțului meu, am luat cu mine un incarcator de telefon  care s-a dovedit extrem de util. Aproape că nu mă mai încerca nici o teamă. Aproape.

Țin minte că treaba asta s-a întâmplat prin 2019 când tocmai se modificase legislația rutieră. Dacă erai prins la volan folosind un smartphone puteai să rămâi fără permis. Așa că eram pregătită cu monocasca wireless de la Spacer. Asta pentru că nu voiam să țip în telefon când avea să mă sune soțul să știe de mine. Voiam să îmi asigur tot confortul care avea să îmi dea siguranța că mă voi descurca singură.

Microfonul se află pe cască, mă conectez prin Bluetooth, iar autonomia căștii în timpul ascultării este de până la 5 ore. Mai mult decât suficient pentru drumul meu.

Cum smartphone-ul a devenit o extensie a noastră, aș putea spune, îngrijirea și protejarea acestuia a devenit una din prioritățile mele. Așa că nu sunt străină de achiziționarea de accesorii pentru telefonul pe care îl am. Mai ales că am spart vreo 3 telefoane mobile până în prezent, iar unul l-am spălat împreună cu hanoracul în care era.

Dacă pentru spălat telefoane nu s-a inventat niciun accesoriu încă, pentru spartul acestora m-am pregătit. Acum nu îmi lipsește husa de telefon orice ar fi. Am o husă transparentă, din material flexibil TPU cu grosimea de 1,5mm și care are protecție suplimentară antișoc la colțuri. Excat ce aveam nevoie.

Iar ca să am o siguranță în plus, am ales să folosesc și o folie de telefon. Folia de sticlă Spacer e confecționată din sticlă securizată cu o grosime de 0,3mm și are un strat special anti-ulei și anti-amprentă.

Recunosc, acum nu mai concep existența fără telefonul mobil. Am ajuns să-l folosesc în aproape toate activitățile zilnice. Fie că citesc un articol nou sau că îl iau pe post de copilot când sunt la volan, îmi e indispensabil. Iar faptul că piața accesoriilor de smartphone ține pasul cu noile utilități pe care le dam telefonului, nu poate decât să mă bucure.

Voi ce experiențe aveți în care v-au fost de un real folos accesoriile telefonului vostru?

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2022.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *