Dacă ai alergie sau astm și nu ai găsit cauza, e posibil ca acarienii să fie de vină. Acarienii sunt niște creaturi microscopice care măsoară un sfert sau o treime dintr-un milimetru. Sunt mult prea mici pentru a fi observați cu ochiul liber. Priviți prin microscop aceștia arată ca niște mici păienjeni albi cu opt picioare.

Cum se manifestă alergia la acarieni?

Atât corpul acarienilor cât și particulele de praf sunt alergeni pentru majoritatea oamenilor. Principalele semne ale alergiei sunt

 • Rinoree
 • Strănut
 • Senzația de mâcărime și înroșire a ochilor precum și lăcrimarea acestora
 • Tuse
 • Mâncărimi ale pielii

Dacă suferi și de astm, poți prezenta și următoarele simptome

 • Dificultăți în respirație
 • Șuierat la respirare
 • Probleme cu somnul din cauza respirației îngreunate.

Mediul umed și călduros este mediul propice de viață pentru acarieni. Aceștia trăiesc în majoritatea caselor de pe toate continentele. Există peste 13 specii ed acarieni. Sunt foarte bine adaptațo la mediul din casele oamenilor. Nu trebuie să avem impresia că, dacă avem acarieni, avem o locuință mudară. Aceștia săalășluiesc în diferite feluri de locuințe, fie ele mudare sau curate lună.

Unele studii arată că acarienii au dormitorul ca încăpere preferată din locuință. Principalele schimbări pe care le putem face, pentru a elimina acarienii, sunt:

 • Eliminarea așternuturilor de pat confecționate din fibre sintetice și înlocuirea acestora cu unele confecționate din materiale hipoalergenice cum ar fi lâna pură.
 • Spălarea lenjeriei de pat la temperaturi ridicate de 95 grade celsius
 • Menținerea unei umidități mai mică de 50% în încăpere.

Bineințeles că cel mai confortabil pentru evitarea apariției acarienilor, este să folosim lenjerii, perne, pilote și plăpumi din lână. Lâna este în mod natural antibacteriană și rezistentă la acarieni. Totodata are capacitatea de a absorbi umiditatea și de a o reda atunci când produsul nu este folosit.

Este un mit faptul că lâna atrage acarienii. Acarienii numănâncă lână ci ei preferă bacteriile și ciupercile care trăiesc în casa noastră. Produsele pentru pat sintetice şi cele umplute cu puf/pene creeazã un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor şi fungilor pentru cã  menţin foarte bine umezeala – ceea ce este ideal pentru acarieni.

Totodată alergiile la lână sunt erxtrem de rare. Aproximativ 1 persoanã din 100.000  este alergicã cu adevãrat la lânã!  Am avea tendința să spunem că de la lână ne mănâncă pielea. De fapt, mâncărimea apare de la lâna de proastă calitate, tratată chimic care, intradevăr, provoacă iritații pielii noastre.

Lâna folosită la produsele Confort Merino este o lână naturală, 100% pură.

Produsele Confort Merino au lâna total încasetată în țesătură fină fiberproof de bumbac organic. Acest tip de țesătură nu declanșează niciun fel de alergii (atât de contact, cât și cele declanșate de substanțe chimice, acarieni, mucegaiuri etc.). Lâna din produse este de calitate merinos – lână fină, cu un tușeu ce nu declanșează alergia de contact. Informații avizate găsiți aici https://www.confortmerino.ro/blog/articole-despre-lana/confort-lana-noua-colec%C8%9Bie-confort-merino

Fiind rezistentă la acarienii de praf, lâna face materialul perfect și pentru așternuturile bebelușilor și copiilor. Este absolut potrivit pentru persoanele cu sensibilități chimice și pentru nou-născuți.

Noua versiune de umplutură Confort Lână are performanțe mult îmbunătățite datorită modului de prelucrare și prin dispunerea fibrelor 3Direcții. Astfel se obține o lână pură naturală, 100% vigină, de o finețe superioară care are doar fibră lungă, calitatea I.

Inovația Confort Merino 3Direcții aduce numeroase beneficii lânii, cum ar fi: capacitate de termoreglare îmbunătățită, protecția superioară a fibrei de lână prin faptul că lanolina este distribuită uniform pe firul de lână. Lanolina are efecte hipoalergenice, antibacteriene și anti mucegai.

Confort Merino nu îndepărtează lanolina de pe firul lânii și astfel acesta menține mediul hipoalergenic din așternut.

Ce mă face să recomand Confort Merino, pe lângă produsele din lână de cea mai bună calitate este și faptul că au o afacere sustenabilă din care au eliminat de tot plasticul, spălarea lânii se face în centre certificate ecologic, îndepărtarea impurităților vegetale se face prin pieptănare, dar mai ales, îmi place că sunt certificați Oeko-Tex.

Ce înseamnă certificarea Oeko-Tex? 

Înseamnă că fiecare parte a produsului este lipsită de peste 100 de substanțe chimice cu efecte nocive asupra sănătății, de la materii prime până la fire, etichete și fermoare care fixează lenjeriile.

Așadar, dacă vă știți cu alergii sau experimentați simptomele de la începutul articolului, atunci e timpul să luați în calcul schimbarea așternutului de pat. Iar dacă vă grăbiți, prindeți și reducerea de 25%, cea mai mare din an, pe care o au cei de la Confort Merino până pe 13 noiembrie 2022.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2022.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *