Nu ştiu voi cum sunteţi, dar eu dintotdeauna am fost friguroasă. Din cauza asta, niciodată nu am putut să dorm cu bărbată-miu. Pe bune, fără glumă! El e genul care iarna umblă în pantaloni scurţi, iar eu vara îmi pun vestă de lână, ştiţi ce zic?

Tocmai de aceea, deseori ne certăm din cauza temperaturii din cameră. El preferă să fie mai răcoare şi lasă fereastra uşor crăpată noaptea. Cu mine nu merge aşa. Eu, de exemplu, vara mă învelesc tot cu pilota, nu o bag la iernat cum fac alţii.

Am avut o perioadă destul de urâta, în urmă cu ceva timp, când nu puteam dormi noaptea. Sau dacă dormeam, nu mă trezeam odihnită. Am încercat diverse metode de relaxare, am băut mult ceai de tei până când am ajuns sa iau sedative uşoare ca să adorm.

Eu nu sunt o persoană care ia pastile frecvent. Aşa că vă închipuiţi că nu am putut fi de acord cu luatul pilulelor pentru somn. Dicutând cu o prietena medic, m-a întrebat, printre altele, câte grade am în dormitor. La care eu, foarte senină răspund că 24, ca toată lumea.

Nu mică mi-a fost mirarea când mi-a recomandat sa scad treptat temperatura în dormitor, să văd ce se întâmplă. Tot ea mi-a spus că temperatura optima pentru somn trebuie să fie de 16-19 grade Celsius.

Se pare că există studii care arată că temperatura din camera în care dormim se află în strânsă legătură cu calitatea somnului nostru. Dacă în încăpere este prea cald, 24 de grade Celsius, spre exemplu, creierul nu va trimite comanda corectă către corp. În cazul în care este prea frig, 12 grade Celsius, organismul se va lupta să-și mențină temperatura, fapt ce va ține somnul la distanță.

Aşadar este indicat ca atunci când mergem la somn, să setăm temperatura la 19 grade, astfel creierul recunoaşte starea de repaos şi dă comanda de somn.

Este cunoscut faptul că un somn de calitate îmbunătățește sistemul imunitar, inima și memoria, avem o dispoziție bună, menține creierul în funcțiune, scade stresul, ține greutatea sub control, scade riscul apariției anumitor boli, iar productivitatea și concentrarea sunt crescute în timpul zilei.

Recunosc, nu mi-a fost uşor la început. Aşa că am căutat metode care să îmi uşureze  adaptarea. Astfel, am descoperit produsele de pat din lână de la Confort Merino.

Cei de la Confort Merino oferă o gamă completă de articole de pat (pilote, plăpumi, perne, saltele), precum și multe elemente de confort pentru casă. Produsele realizate sunt naturale, durabile şi folosesc lână de cea mai bună calitate – Merinos.

Produsele din lână ajută la reglarea temperaturii corpului şi astfel m-am adaptat destul de uşor la temperatura scăzută din dormitor. Bineînţeles că soţul meu a fost cel mai fericit.

Lâna este în mod natural antibacterianã şi rezistentã la acarieni. De asemenea, are proprietatea de a absorbi umiditatea și de a o ceda ulterior când produsul nu este folosit. Lâna este curatã în mod natural şi se foloseşte o lână pură, sortată manual, cu cel mai scăzut procent de fibre scurte.

Aşa că am comandat un întreg set de produse pentru pat confecţionate din lână Merinos. Cea mai fericită a fost cea mică pentru ca cei de la Confort Merino au şi o colecţie pentru copii. Se ştie că lâna este cel mai bun aliat atât pentru îmbrăcămintea copiilor cât şi pentru lenjeriile de pat.

Care sunt avantajele produselor de pat din lână Confort Merino?

Printre principalele avantaje ale folosirii unei pilote din lână regăsim

  • Lâna este, de fapt, un termo-regulator; ea reglează temperatura corpului așa cum se întâmplă și la oi
  • Lâna ne ține departe de compuși volatili organici (COV) și ignifugi
  • Lâna este natural respingătoare de acarieni și hipoalergenică
  • Lâna este antimicrobiană, antibacteriană și rezistentă la mucegai și igrasie
  • Lâna este biodegradabilă, regenerabilă și durabilă
https://youtu.be/33eCIcvQeHk

Ce să mai, pe mine m-au convins produsele din lâna de la Confort Merino şi m-au transformat dintr-un om frustrat şi neodihnit într-o persoană sănătosă, voioasă şi mereu cu zâmbetul pe buze. Asta pentru că dorm ca un prunc în fiecare noapte şi cel mai important este faptul că somnul meu este unul odihnitor. Este si mai liniştitor acum că am descoperit acest site, mai ales că au scos pe piaţă o nouă colecție Confort Lana, care folosește o lână îmbunătățită din mai multe puncte de vedere https://www.confortmerino.ro/blog/articole-despre-lana/confort-lana-noua-colec%C8%9Bie-confort-merino

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2022.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *