Nu știu cum și când au apărut podcasturile, cert e că eu le-am descoperit în pandemie în 2020. Țin minte că mi-a arătat fi-miu un podcast de-al lui Bobonete, în care se rădea și se depănau amintiri din vremurile adolescenței. Fain episod.

Probabil că asta m-a prins, faptul că se discuta liber, amical și într-un cadru relaxat. De atunci am început să caut podcasturi mai pe nișa mea, să zic așa. Care să îmi transmită mie un mesaj din acel cadru relaxat de discuție. Am găsit destule care să îmi placă și chiar m-am abonat la unele persoane pe care acum le urmăresc cu regularitate.

În căutările mele am dat peste băieții de la Tehnocultura. Podcastul Tehnocultura este o discuție săptămânală între prieteni, Vlad Bănică și Manuel Cheța, despre subiectele care îi interesează, discuție la care sunt invitați mulți alții prin comentarii la show notes sau pe /r/Tehnocultura pe Reddit.

Ce mi-a plăcut la acești doi băieți este faptul că ei vorbesc și recomadă produse testate chiar de ei. Nu sunt plătiți să facă reclamă pentru ce recomandă. Pentru că sunt sătulă de așa ziși influenceri care ridică în slăvi un produs de tehnologie, iar acela nu face nici măcar jumătate din ce promite omul influent.

Iar, dragilor, tehnologia nu e la îndemâna oricui. Eu și când vreau o tastatură nouă, mă documentez mai întâi la oameni mai deștepți ca mine în acest domeniu. Pentru că mă depășesc toate caracteristicile astea noi și prefer să țin cont de părerea unor oameni avizați și sinceri. Oameni care nu au interese personale să promoveze acel produs.

Ce mi-a plăcut cel mai mult la Tehnocultura este faptul că băieții au început seria de podcasturi de tehnologie din dorința de a împărtăși din experiența și cunoștințele lor gratis. Nouă, celor care nu știm, dar vrem să aflăm. Iar asta e fantastic în ziua de azi, când rar mai găsești informație valoroasă oferită gratuit. Cred că ați observat că pentru orice lucru găsim jde mii de cursuri cu numeroase module.

Acum, e adevărat că unele noțiuni mă depășesc. E normal. Sunt de părere că fiecare e bun în domeniul lui. Dar, recunosc că aș urmări podcasturile lor mai des, dacă ar discuta despre cum îndreptăm copiii către IT. Sau ce abilități anume să urmărim la copiii noștri pentru a descoperi dacă au înclinație către tehnologie.

Oare or exista jocuri care să le stârnească curiozitatea către informatică? Eu nu cunosc, dar mi-ar plăcea. Copilul descoperă și învață prin joc. Poate creează chiar Vlad și Manu un astfel de joc, cine știe?

În fine, dacă vreți să aflați chestii adevărate despre tehnologie, fără să vă fie teamă că vi se vând gogoși, asculați oamenii de la Tehnocultura că ei vorbesc pe bune.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2022.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *