Dacă aveți copii, mai ales copii care fac mofturi la mâncare și sunt foarte sensibili din fire, atunci veți întelege de ce am denumit rețeta de paste de cu spanac de mai jos „Pastele fericirii”. Să amestec legumele mai puțin iubite de copii printre ingredientele indrăgite de aceștia, e cea mai mare provocare pentru mine. Iar dacă noua rețetă vine la pachet cu o poveste, succesul e garantat.

Țin minte că era o seară frumoasă de vară, în urmă cu 3 ani, când buburuza mea avea doar 4 anișori și trebuia să mergem la concertul trupei ei favorite, Gașca Zurli. Și nu mai țin minte exact ce s-a întâmplat de trupa a fost nevoită să anuleze concertul, dar cert e că nu a mai venit la noi în oraș.

Mare jale ce era la noi în casă, pentru că mezina așteptase și vorbise despre întâlnirea cu Fetița Zurli toată săptămâna. Și oricât am încercat să-i spun că îi vom vedea în altă seară, nu înțelegea și pace.

Așa că i-am propus să pregătim împreună cina pentru că aveam să gătesc o rețetă magică, cu praf de fericire în ea: Pastele fericirii. Cum ea ar mânca paste dimineața, la prânz și seara și cum eu prefer rețetele ușoare și gustoase, am hotărât să pregatesc paste one-pot cu spanac. Pentru că spanacul e ingredientul ce aduce fericirea, nu-i așa? Așa aveam să împușc doi iepuri deodata, unu, o făceam să nu mai plângă pentru că avea să mănânce pastele fericirii și doi, introduceam în rețeta magică, spanacul, pe care îl ocolea de fiecare dată când îl găteam.

Și i-am promis că după ce avea să mănânce pastele fericirii, va uita că a fost supărată, atât erau de magice aceste paste.

Așa că am apelat la partenerul omniprezent în bucătăria mea, pastele Băneasa. Noi suntem mari amatori de paste, iar pitica nu face excepție. Așa că, am mereu în cămară Bunătăți de la Băneasa.

Băneasa este unul dintre cele mai apreciate nume din domeniul morăritului și producției de paste făinoase, ce are o istorie de peste 3 decenii.

Așa că, am pus mâna pe punga de Farfalle grâu dur Băneasa și cu pitica pe post de ajutor de bucătar am început să gătesc.

A, să nu uit! Înainte de a scrie rețeta vreau să precizez că tehnica de gătit one-pot presupune gătirea pastelor și a sosului în același timp. Adică punem de la început toate ingredientele în cratiță și în maxim 20 de minute cina e servită. Atât de simplu!

Paste one-pot cu spanac

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 500 gr paste Farfalle grâu dur Băneasa
  • o roșie mare sau 2 mai mici
  • 1 ceapă medie
  • 5 căței de usturoi
  • 125 gr spanac, eu aveam prin frigider o caserola de spanac baby, dar puteti folosi, la fel de bine, spanac congelat
  • aproximativ 1 litru de apă

Mod de preparare:

Tăiem roșia și ceapa cubulețe, tocăm usturoiul și le adăugăm într-o cratiță încăpătoare împreună cu pastele și spanacul. Adăugăm apa, sare și piper după gust. Le punem pe toate la fiert la foc mediu.

Din momentul în care încep să fiarbă, amestecăm din când în când în cratiță, să nu se lipească. Lăsăm la fiert între 8 și 10 minute. Timpul de fierbere al pastelor din grîu dur Băneasa este de 8 minute. E bine să verificați pastele după 8 minute de fierbere, pentru a vedea dacă mai necesită timp de gătire în plus, în funcție de preferințele voastre.

Sosul pastelor va fi dat de sucul roșiei, al spanacului și de amidonul lăsat de paste.

Deși atunci când vor începe să fiarbă, vi se va părea mult lichid, nu vă fie teamă. Amidonul din paste va lega sosul, iar la final acesta va fi absorbit în totalitate.

Observați în fotografiile de mai sus, fiecare stadiu de gătire al pastelor. Așa vă faceți o idee de cum trebuie să arate preparatul la începutul gătirii, în momentul fierberii și atunci când este gata.

După ce pastele au fiert, opriți aragazul si lăsați acoperit încă trei minute, pentru ca aromele să se îmbine și să se completeze perfect.

Apoi, serviți cu mare poftă și fiți fericiți!

Recunosc, mă felicit și acum de inspirația pe care am avut-o când am inventat povestea acestor paste. Erica, nu doar că nu a mai plâns, dar a fost atât de captivată de istorisire că a și uitat de concertul anulat al celor de la Gașca Zurli.

Iar de atunci, avem numeroase momente în care am fost nevoite să apelăm la Băneasa, pastele fericrii, pentru că dramele tot apar în viața unei fetițe, nu-i așa? Ca atunci când prietena ei cea mai bună o bătea întruna la x și zero sau când Maria, verișoara ei, a primit de ziua ei o păpușă mai frumoasă decât are ea. De fiecare dată mi-a cerut să pregătesc pastele fericirii.

Și știți ce? Nu îmi încăpeam în piele de fericire să le gătesc.

Așa că, dacă aveți în familie, copii sensibili și simțitori ca mezina mea, care acceptă spanacul doar când o face fericită sau dacă pur și simplu aveți chef să pregătiți o masă rapidă și gustoasă, nu vă feriți să pregătiți aceste paste.

Dar, vă rog eu, nu uitați de ingredientul vedetă și anume Pastele Băneasa din grâu dur. Fie că alegeți farfalle, așa ca mine sau folosiți oricare alt sortiment de paste Băneasa din grîu dur, succesul e garantat.

Pastele din grâu dur au un gust deosebit și o culoare aurie. Totodată, acestea au rezistență în procesul de fierbere și nu se rup. Sunt hrănitoare, au mai multe calități nutritive, conținând o cantitate mai mare de proteine. Datorită acestui lucru, au un indice glicemic mai scăzut decât pastele obișnuite, ceea ce le face aliatul perfect al persoanelor cu o dieta strictă de alimentație.

Articol scris pentru SuperBlog 2022.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *