Cer roșu! Foc! Fum atât de dens că îl puteai tăia cu cuțitul!

Aveam senzația că recunosc locul, dar nimic nu era cum îmi aminteam. Ce, Doamne iartă-mă, se întâmpla? Îmi aduceam aminte că mersesem la culcare cu gândul ca a doua zi să mă trezesc devreme pentru a merge la țară, la prietena mea. Trebuia să îmi arate cum și-a făcut o cramă pentru producția vinurilor folosind o hală metalică.

Eram înconjurată de vâlvătăi, îmbrăcată ca în epoca de piatră și simțeam cum mă ustură gâtul de la fum. Căutam telefonul să sun după ajutor, dar nu era nicăieri. Mașina habar n-aveam unde dispăruse și tălpile picioarelor începuseră să mă usture.

Eram cuprinsă de o stare profundă de disperare, voiam să strig după ajutor, dar nu puteam articula niciun cuvânt din cauza uscăciunii din gât. Eram pe punctul de a izbucni în lacrimi când am văzut pe partea dreaptă a drumului principal, poteca ce ducea la prietena mea. Am început să alerg, nerăbdătoare să ajung la ușa ei să putem anunța pe cineva de incendiu.

Recunoșteam râul ce mărginea poteca, florile și copacii din jur, dar nu era nicio casă sau, cel puțin, nu așa cum mi le aminteam. Era o înșiruire de colibe cu acoperiș din paie, fără gard, fără parcul de joacă din curtea școlii, care școală? Care curte? Parcă eram într-o lume construită din lemn, paie și pietre. Nimic din metal nu se zărea.

Confuzia, sentimentul de a mă fi pierdut și disperarea că nu mai era nimeni în jurul meu au ajuns la apogeu și am început să țip cu ultimele puteri rămase. Atunci simt cum mă scutură o mână fermă.

– Alina, Alina, trezește-te! Ai visat. A fost doar un vis urât.

Încet, încet încep să recunosc lucrurile familiare din jurul meu. Noptiera, pe care se odihnea cartea începută înainte de somn, covorul pufos de pe podea, mirosul cunoscut al așternutului și chipul îngrijorat al soțului meu aplecat asupra mea.

Visasem. Era dimineața zilei în care trebuia să plecăm la Paula la țară. O mare ușurare m-a cuprins, m-am dat jos din pat și în nici o jumătate de oră, eram pe drum.

De data asta nu mai era incendiu, casele erau așa cum mi le aminteam, iar prietena mea avea o minunăție de cramă pe terenul de lângă casă, unde ea și soțul ei cultivă viță de vie. Primiseră via moștenire de la părinții soțului și s-au hotărât să se mute aici împreună cu copilul lor de trei ani.

Văzând căt de bine arată afacerea lor, nu am putut să nu mă simt ușurată că tot ce am visat nu era adevărat. Nu ar fi putut exista o așa hală pentru crama de producție a vinurilor, fără metalul și aliajele metalice folosite de Frisomat la construcția acestei hale metalice.

Pentru că, ne-a povestit Paula, in realizarea proiectului halei metalice au ajutat-o cei de la Frisomat.

Frisomat creează spațiu. Construcții metalice fabricate rapid, cu durată îndelungată de viață.

Soțul prietenei mele, care se ocupase îndeaproape de proiect, a început să ne povestească despre Frisomat. Fusese foarte mulțumit de colaborare și se vedea acest lucru din pasiunea cu care povestea.

Construcțiile prefabricate din oțel laminat la rece utilizează cu 30% mai puțin oțel, fiind cu toate acestea solide și durabile. Din acest motiv halele Frisomat sunt ușor de transportat și montat. Peste 85% din producția companiei este destinată exportului.

Frisomat România a luat naștere în 1996. Pe lângă sediul central din Piatra Neamț, mai au birouri în Otopeni și Cluj Napoca, acoperind toată țara. Până la acest moment au construit peste 850.000 de m în toată țara.

Potrivit specialiștilor oenologi, crama este o construcție la nivelul solului, amplasată de obicei în/lângă vie, care permite prelucrarea strugurilor, prepararea vinurilor și păstrarea lor. Frisomat România a construit mai multe crame de vin în România, beneficiind de experiența colegilor din fililalele din Franța, Spania și Portugalia. 

Halele metalice FRISOMAT pot fi extinse atât în lungime, cât și în lățime prin cuplarea cu alte spații de producție sau de depozitare. În cazul unei hale metalice FRISOMAT, se poate realiza chiar și relocarea ei, cu respectarea încărcările zonale la noua locație.

Totodată, echipa Frisomat oferă servicii complete și control complet în realizarea unei crame pentru Producția Vinurilor.

  • proiectare- proiectează atât Crama (suprastructura), cât și fundațiile. Fac asta cu departamentul propriu de proiectare.
  • producție- Frisomat produce elementele constructive pentru cramele de vin. Producția materialelor se realizează în fabrica proprie, doar din materiale de calitate.
  • livrare- se asigură că toate materialele necesare pentru a construi Hala Metalică se livrează la timp direct pe șantier.
  • montaj- având 7 echipe de montaj proprii, asigură construcția cramei de vin într-un timp scurt și respectând standarde ridicate de calitate.

E bine de știut faptul că cei de la Frisomat construiesc o mare diversitate de hale metalice.

  • Hale industriale
  • Hale agricole
  • Hale de depozitare
  • Săli de sport și agrement

De ce FRISOMAT?

Oferă soluții complete, montaj rapid sunt întotdeauna inovatori, oferă posibilități fără limite și ai posibilitatea să-ți personalizezi hala de producție. Îți poți alege tipul și grosimea izolației precum și culoarea pereților sau a acoperișului.

Nu știu pe voi, dar pe mine m-a convins soțul Paulei. Dacă vreodată mă voi hotărî să investesc într-o afacere în care aș folosi o hală metalică, Frisomat ar fi primii pe listă. Și factorul decizional a fost faptul că au o afacere sustenabilă.

Procesul lor de fabricație este durabil. 50% din energia consumată provine de la panouri solare. Folosesc mai puțin oțel, transportă inteligent și reduc deșeurile la minimum. Oțelul este 100% reciclabil.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2022.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *