In ultima vreme am inceput sa revin la obiceiuri mai vechi si sa gatesc dulciuri mai des. Eu sunt adepta dulciurilor ce se pregatesc rapid. Nu spun ca nu gatesc si dulciuri mai complexe, dar alea la zile mari, cum s-ar zice.

Vreau sa va arat o placinta mai atipica, a carei umplutura e pe baza de iaurt. Am gasit reteta asta pe site-ul Culinar.ro, cu multi ani in urma, sa tot fie 15. Pe langa faptul ca se prepara repede si din ingrediente la indemana oricui, mai e si gustoasa si extraordinar de aromata.

Si ce imi mai place la placinta asta este faptul ca poti sa ii pui ce arome vrei tu, stafide, fructe uscate, toate nebuniile ce iti trec prin cap. Ai mei o prefera simpla, dar voi puteti sa va faceti de cap.

INGREDIENTE:

  • Un pachet de foi fine de placinta
  • O galetusa de iaurt
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 100 gr unt sau 100 ml ulei pentru uns foile
  • Coaja rasa de portocale sau de lamaie, care va place mai mult

MOD DE PREPARARE:

Intr-un bol incapator, batem ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat, pana compozitia devine cremoasa si isi dubleaza volumul. Adaugam iaurtul si coaja rasa de portocale.

Topim untul la microunde si incepem sa asamblam placinta.

Foile se mpart in 3 parti egale. Ungem foile, una cate una cu unt si dupa prima parte de foi, punem umplutura. Punem a doua tura de foi, de asemenea unse fiecare cu unt, apoi punem un alt strat de umplutura. Continuam procedeul pana terminam toate foile. Peste ultima foaie de placinta, turnam, de asemenea, umplutura.

Eu am folosit de data asta tava mare de la cuptor si placinta nu a iesit asa de inalta. De obicei o prepar in tava mica(25/30) dar acum o aveam ocupata.

Introducem tava la cuptorul incins la 160 de grade, la cel cu ventilatie sau 180 la cel fara ventilatie si lasam la copt circa 45 de minute. Veti vedea ca in timpul coacerii, placinta se umfla in pene, dar lasaati-o in pace ca ii trece cand o scoateti din cuptor.

Placinta o puteti presara cu zahar pudra sau o puteti lasa fara, asa cum o servim noi.

Enjoy!

Ingrediente
Foaie unsa cu unt
Inainte de cuptor
Scoasa din cuptor usor bronzata 🙂
Pe plaul de servire

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *