Fiind sfârşit de primavară, vreme capricioasă şi multa lume in cazarmă, bineînţeles că băiatul mijlociu a venit acasă răcit cobză. Impropriu spus a venit, pentru că ne-a sunat că are febră 39 cu ceva şi să venim de urgenţă să îl luăm acasă. Ca nişte părinţi responsabili care se ingrijesc de sănătatea odraslelor, am mers să luăm băiatul si ne-am oprit direct la unitatea de primiri urgenţe a spitalului militar. Din fericire, după analize si teste efectuate, s-a a juns la concluzia că este doar o viroză respiratorie. Bun aşa!

            Ei, cum l-am adus acasă de la spital, copilul nostru drag, ne-a dăruit tuturor frumoasa viroza. Cu tot cu temperatură mare, frisoane şi dureri in gât. Noi, fetele, am dus-o pe picioare, dar, vai, ştiţi cum arată un bărbat răpus de viroză? Bărbat in toata firea, puternic, cadru militar, bărbăţoi in toată puterea zăcea şi se văita acum mai rău ca un copil.     

            Zăcea în pat acoperit cu pilota si 3 pături, era ghemuit în poziţia fătului şi de sub straturile de pături se auzea “Auuu, aaaa, offff…” de ziceai că se sfârşeşte lumea. Bineinţeles că trebuia sa fim toţi prezenţi la chemarea supremă a tatălui. Nimeni din casă nu avea voie să uite că “Măria sa” suferă de răceala, care la el, ca un făcut, era cea mai rea formă de răceaă din lume. La el, totul era amplificat, iar dacă vreunul dintre noi avea curajul să spună că aşa s-a simţit şi el, vaiii, că nu îl credem, că aşa suntem noi când e vorba de el, nu suntem atenţi la suferinţa-i.   

          Aşa că, înarmată cu răbdare, am purces la îngrijirea jumătăţii suferinde pâna şi-a revenit cât de cât, că să nu credeţi ca nu îl mai doare una, alta, ca la el nu a fost aăa uşoară ca la alţtii, da?

          Ei, şi nu pot eu reda în cuvinte cam tot ce a pătimit bietul om, dar se înţelege. Oricum acum suntem pe propolis, miere şi alte naturiste pentru întărirea sistemuluil imunitar ca e tare slăbit.

          Aşa ca, Doamne fereşte să aveţi bărbatul răcit, că la ei e forma cea mai rea de pe pământ, toate relele adunate în corpul lor firav, iar noi devenim neşte neinţelegătoare.

          Amin!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *